Perencake met speculoos en ricotta

22-11-2018

Soms heb je van die dagen dat je na de middag een dipje krijgt; je energiepeil zakt en het enige waar je kan aan denken is koffie en iets zoet. Dankzij deze heerlijke perencake met speculaas en ricotta kan je zorgeloos genieten van dit moment.

Take a break, geniet van je kop koffie en perencake en vlieg met vernieuwde kracht doorheen de dag.

Ingrediënten:

  • 60 gram volkoren speculoos
  • 2 peren
  • 2 eieren
  • 50 gram ricotta
  • 30 ml melk (halfvol)
  • Zoetstof ter vervanging van 90 gram suiker
  • 150 gram volkoren bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels olie

Bereidingswijze:

  1. Neem een kom en meng het volgende goed onder elkaar: de olie, eieren, ricotta, melk en suiker.
  2. Roer er de bloem en het bakpoeder onder.
  3. Snijd de peer in blokjes en verkruimelde speculoos; meng ze vervolgens onder het deeg.
  4. Doe het deeg in een ingevette en bebloemde bakvorm.
  5. Bak de cake gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!