Peperkoek (voor tijdens het sporten)

22-06-2019

We hebben vorige week al met plezier enkele receptjes gedeeld die je kan eten voordat je gaat sporten. Denk maar aan de appelmoescakejes met blauwe bessen of de dwraps met fruit. Tijdens het sporten is het natuurlijk ook belangrijk om je energie op peil te houden. Dit kan door extra koolhydraten te eten tijdens het sporten.

Naast het eten van koolhydraten gaat ook de hydratatie belangrijk zijn, vaak raden we dan ook een sportdrank aan. In de winkel vinden we voor de training verschillende zaken die je kan eten tijdens het sporten. Nu is het zo dat ik vaak de vraag krijg of er niets is die zelfgemaakt kan worden. Daarom dat ik vandaag met plezier deze peperkoek deel!

Bij langdurige inspanningen kan het nuttig zijn om tijdens het sporten te eten. Belangrijk hierbij is dat het snel energie levert en goed verteerbaar is. De peperkoek is vezelarm en bevat snelle suikers. Het levert meteen energie en zorgt ervoor dat je er weer 100% tegenaan kan. Daarbovenop is het een zeer simpel recept en super lekker!

Sportpeperkoek

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 125g vloeibare honing
  • 125g donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Snuifje zout
  • 150ml magere melk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 18O°C. Doe de melk, honing en donkerbruine suiker in een pot en meng goed zodat de honing en suiker goed verdeeld is in de melk. Voeg de bloem, het ei, de speculaaskruiden en het zout toe en meng alles tot een glad geheel. Doe het beslag in een (siliconen) bakvorm en bak 40 minuten. De peperkoek is klaar als er niks aan je mes hangt wanneer je er in prikt. Haal de peperkoek uit de oven en laat afkoelen. Snij er vervolgens plakjes van.

Smakelijk!

Lotte