Omelet rijk gevuld met appel en geitenkaas

10-07-2019

Soms heb ik, Chiara, gewoon geen zin om lang in de keuken te staan, maar heb ik wel zin in een lekkere lunch. Daarom maak ik het mij dan ook gemakkelijk en kies ik voor een eenvoudige maaltijd: een gevulde omelet!  Lekker, gezond en eenvoudig. Win-win situatie toch? Ook is een gevulde omelet de oplossing als je koelkast vol restjes zit en je eens iets anders wil maken dan een ovenschotel of quiche.

Vandaag koos ik ervoor om mijn omelet te vullen met geitenkaas en appel. Deze combinatie vind ik heerlijk! Het leuke aan een gevulde omelet is dat je er alle kanten mee uit kan. Bekijk gerust ook eens de gevulde omelet van Bieke.

Het is een perfecte maaltijd voor ieder moment: bij het ontbijt, als lunch of na een intensieve training. Wil je graag ook de keuken weer in duiken? Lees dan vlug verder.

Omelet rijk gevuld met appel en geitenkaas

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1/2 rode ui
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel walnoten
    • 2 eieren
    • magere melk
    • Kruiden: peper, zout
    • Olijfolie
    • 2 eetlepels geitenkaas
    • 50g veldsla
    • 60g ijsbergsla
    • 40g rode bieten
    • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ringen en de appel in dunne schijfjes.
  2. Rooster de noten in een pan en hak ze nadien grof.
  3. Kluts de eieren samen met de melk en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de olie in de pan en voeg het ei toe. Laat ongeveer 5 minuten stollen op een laag vuur.
  5. Leg het ei op een bord en verdeel de geitenkaas, appel, veld-en ijsbergsla, rode bieten, rode ui over een helft van de omelet. 
  6. Werk af met walnoten en besprenkel met honing.
  7. Serveer eventueel met een geroosterd sneetje volkorenbrood.

Smakelijk, Liefs Chiara