Notencake
22-01-2018
's ochtends hebben we soms weinig tijd om nog al dat lekker om te eten klaar te maken. Daarom dat ik me graag voorbereidt en dus de daag ervoor al iets lekker maak. Deze keer is het een notencake geworden die we daarna een beetje 'pimpen' om het zo zeer smeuïg te maken. Ik heb er deze ochtend van genoten, de overschot dient als ontbijt voor de volgende dagen, maar stiekem eet ik het ook als tussendoortje. Hopelijk vind je het ook lekker, laat het zeker weten!
INGREDIËNTEN:
- 250 gram volkoren bloem
- 10 gram bakpoeder
- Snuifje zout
- 200 gram Griekse yoghurt
- 50 gram pecanoten of walnoten
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram honing
- 4 eieren
- 25 gram lijnzaad
- 50 gram gedroogd fruit
- 25 gram donkere chocolade, grof gehakt
BEREIDINGSWIJZE:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.
- Voeg in een blender de Griekse yoghurt, noten, honing, eieren en lijnzaad en mix tot een egale massa.
- Giet dit bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
- Voeg hieraan het gedroogd fruit en grof gehakte chocolade aan toe.
- Breng het beslag over in een ingevette (en met bloem bestrooide) cakevorm.
- Bak gedurende 1 uur. Bedek de vorm na 30 minuten met aluminiumfolie om verdere bruinkleuring te voorkomen.
- Laat na de baktijd afkoelen op een rooster.