Muffins met pure chocolade en blauwe bessen

27-02-2022

Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien het buiten wat minder weer is, ga ik het toch een beetje gezellig proberen maken door lekkere muffins te bakken! ⁠

Ik koos ervoor om muffins te maken op basis van yoghurt, blauwe bessen en pure chocolade. In het receptje heb ik de suiker vervangen door stevia van purevia

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

  • 125 g yoghurt natuur
  • 3 eieren
  • 100 g Pure Via Kristalkorrel
  • 230 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 150 g pure chocolade
  • 125 g blauwe bessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de yoghurt, de eieren en de Pure Via Kristalkorrel samen op in een kom.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en de olie toe, meng goed tot dat je een mooi glad beslag krijgt.
  4. Hak de chocolade in grove stukken en schep ze door het beslag.
  5. Plaats papieren vormpjes in de holletjes van een muffinbakplaat en vul ze voor ¾ met het beslag.
  6. Verdeel de blauwe bessen over het beslag en plaats de bakplaat 20 tot 25 minuten in de oven.

Smakelijk!

Amélie