Mueslibar

10-09-2016

Ik had zelf zin vandaag in iets zoets om tussendoor te eten. Daarom dat ik eraan dacht om mijn mueslibars nog eens te maken en uiteraard met jullie te delen. Terwijl ik aan het wachten ben totdat ze volledig klaar zijn schrijf ik dit receptje al voor jullie uit. Daarnaast kan je ook in geuren en kleuren lezen waarom het belangrijk is om iets tussendoor te eten. Want door zelf te willen snacken wist ik onmiddellijk mijn volgende blogbericht.

Ingredi├źnten

  • 1 tas ontpitte dadels
  • 1 tas ontpitte rozijnen
  • 1 tas zelfgemaakte muesli
    • 3 eetlepels haver
    • 3 eetlepels gepofte quinoa
    • 3 eetlepels gepofte rijst
    • 2 eetlepels rietsuiker

Bereidingswijze

Begin met het maken van de muesli. Dit doe je door in een pan de haver, quinoa en rijst te mengen. Daarna voeg je de rietsuiker toe en warm je het geheel op. Het moet niet bakken, dit dient enkel om de rietsuiker te smelten en de muesli een beetje aan elkaar te laten kleven. Doe in een pot en laat afkoelen.

Daarna beginnen we met het maken van de bar. Doe de dadels en de rozijnen in een blender. Blend deze totdat je een kleverige massa krijgt. Meng de muesli met de kleverige massa, zorg ervoor dat het een mooi geheel wordt. Daarna doe je dit in een vierkante bakvorm of een bakplaat. Bedek met plastiekfolie en rol met een deegrol plat zodat je een egale vorm krijgt. Zet in de koelkast voor 30 tot 45 minuten, daarna kan je de vorm in repen snijden.