Macaroni met knolselder

26-05-2019

Een ovenschotel, daar kan ik toch echt van genieten. Zelf maak ik hem graag klaar in het weekend en dan staat deze in mijn koelkast klaar om in de week van te genieten. Dus een ovenschotel hoort altijd thuis in mijn wekelijkse foodprep. Dit voornamelijk omdat ik vaak niet zo heel veel tijd heb 's avonds om nog uitgebreid te koken. 

Omdat ik natuurlijk niet alleen thuis ben, heb ik gevraagd welke ovenschotel ik het best zou maken en kreeg ik de vraag om macaroni met kaas en hesp te maken. Op zich is dit vaak niet zo'n super gezonde schotel, dus hebben we er een kleine twist aan gegeven. Eerst en vooral heb ik gekozen voor volkoren pasta, dit uiteraard vanwege het feit dat er meer vezels in zitten.

Dan heb ik ervoor gekozen om het ook boordevol groenten te stoppen. Dit door er champignons aan toe te voegen (njam) en broccoli. Ook heb ik mijn saus gemaakt op basis van knolselder. Dus zo wordt het gerechtje een ware groentebom, een groot verschil met het originele recept. Kaas en hesp heb ik uiteraard in de ovenschotel gelaten, anders denk ik dat er thuis toch wat protest zou komen. 

Benieuwd hoe ik het gemaakt heb of wil je er ook al zelf aan beginnen, dan vind je hieronder het receptje voor de knolseldersaus. Als je graag hebt dat we de effectieve ovenschotel online plaatsen, laat het ons dan zeker weten!

Witte knolseldersaus

Ingrediënten:

  • 1/4 knolselder (250g)
  • 250 ml halfvolle melk
  • Een snuifje nootmuskaat
  • Een snuifje peper en zout
  • 100g ricotta

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knolselder in grote dobbelstenen en kook ze gaar in de halfvolle melk. 
  2. Mix de knolselder tot een mooie en gladde saus verkregen wordt en kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
  3. Meng daarna ook de ricotta onder de saus.
  4. Nu kan je deze witte saus gebruiken in verschillende ovenschotels

Smakelijk!

Lotte