Lauwe quinoasalade met gepocheerd ei

28-08-2018

Vanmiddag wou ik eens even iets anders proberen voor de lunch. Ik had namelijk geen zin in een koude salade. Dus heb ik een lauwe salade gemaakt met gebakken groentjes, quinoa en een gepocheerd eitje.

Het is eens iets anders dan de klassieke salade met tomaatjes en andere rauwe groenten. Door het mindere weer vandaag had ik ook niet echt geen zin in een koude salade. Daarom koos ik voor dit lauwwarm alternatief.

Ook een ideale lunch voor de komende winterperiode. Dan kan je de groenten vervangen door seizoensgroenten zoals pompoen, witloof en rode ui.

Veel plezier met het receptje!

INGREDIËNTEN

Voor de lauwe salade:

  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60g Quinoa (ongekookt)
  • Enkele pollepels vetarme groentebouillon
  • 10- tal kerstomaatjes
  • 1 lente-ui
  • peper, zout en Italiaanse kruiden

Voor het gepocheerd eitje:

  • 2 eieren
  • een scheut azijn

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1/2 koffielepel mosterd

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
  2. Stoof aan in 1 eetlepel olijfolie.
  3. Gaar de Quinoa met 2 eetlepels groentebouillon. (Wanneer de Quinoa na het inkoken nog te hard is kan je nog extra bouillon toevoegen.)
  4. Snijd de kerstomaatjes in 2 en een lente-ui in ringetjes.
  5. Voeg de kerstomaatjes op het einde toe aan de paprika en courgette.
  6. Meng de Quinoa onder de courgette en de paprika.
  7. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  8. Breng een grote pot water met een goede scheut azijn aan de kook.
  9. Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten samen te mengen.
  10. Breek 2 eitjes, elk apart in eren kommetje.
  11. Wanneer het water kookt draai je het vuur uit en maak een kolk met een lepel in het water.
  12. Giet het eitje daarin en laat kort garen.
  13. Verwijder het eitje met een schuimspaan en doe hetzelfde met het 2 de eitje.
  14. Schep het quinoamengsel op een bord en leg hierop het gepocheerd eitje.
  15. Werk af met wat lente-ui en vinaigrette.