Kabeljauw uit de oven

26-12-2018

Weinig tijd en nog wat restjes van je feestmenu? Ga voor dit snel ovengerecht, makkelijk en overheerlijk! Je hebt je handen vrij terwijl alles aan het garen is én je hebt weinig afwas. Deze ovenschotel biedt je dus alleen maar voordelen. Voor een nog snellere ovenschotel kan je ook gesneden diepvriesgroenten gebruiken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1/2 kg vastkokende aardappelen
  • 4 moten kabeljauw
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • verse kruiden: peterselie, dille,...
  • 1 citroen of limoen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen en snijd ze doormidden.
  2. Kook ze al dente in licht gezouten water. Giet de aardappelen af.
  3. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  4. Maak de prei en de paprika schoon en snijd in middelgrote stukken.
  5. Wrijf een ovenschotel in met de olijfolie en leg er de fijngehakte ui en knoflook, prei, paprika, verse kruiden en aardappelen in.
  6. Leg de kabeljauw bovenop en giet er een scheut witte wijn over. Leg op elk stuk vis een schijfje citroen of limoen.
  7. Bak de vis gaar in een voorverwarmde oven op 160°C.
  8. Verdeel over 4 borden en strooi er nog wat verse kruiden over.