Kaastaartjes

09-07-2016

Zelf ben ik verzot op deze kaastaartjes en ik heb ze al op verschillende manieren gemaakt. Voor de opendeurdag heb ik ze gemaakt met citroen, maar natuurlijk kan je hierin nog verder variëren. Je kan ze afwerken met vers fruit (zoals op de foto) of je kan ze ook gewoon serveren. Veel bakplezier ermee hopelijk kan je er thuis ook snel van genieten.

Ingrediënten:

  • 160g droge koeken (ik heb studentenkoeken gebruikt)
  • 500g magere verse kaas
  • 50g bakmargarine
  • 125ml magere room (<10% vet)
  • 100g zoetstof (de ratio van de zoetstof is 1/2 van suiker, ik heb hier tagatesse gebruikt)
  • 1 zakje vanillezoetstof
  • 4 eieren
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verkruimel de koekjes in een keukenrobot, smelt de bakmargarine en voeg deze aan de koekjes toe en meng goed. Bedek de bom van de taartvorm met een laag kruimels en zorg dat alles mooi glad is, hiervoor gebruik ik de bolle kant van een lepel. Zelf heb ik gekozen voor kleine kaastaartjes, dus ik heb hiervoor siliconen muffinvormpjes gebruikt. Per vormpje heb ik 1 koffielepel van de bodem gelegd.

Meng de magere verse kaas met de room en klop deze op. Rasp de schil van de citroen (zeste), maar zorg dat je het wit niet mee raspt, want dit smaakt bitter. Pers dan de citroen uit en voeg zowel het sap als de zeste toe aan de kaas. Klop de eieren samen met de zoetstoffen luchtig en voeg deze dan ook toe aan het mengsel. Zorg dat alles goed gemengd is. Overgiet de bodem met je kaastaartvulling. Dit mag relatief hoog komen, want ze gaan niet meer rijzen.

Bak de taartjes gedurende 1u15 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C.