Kaaskoekjes

16-02-2018

Vandaag hadden we zin in deze heerlijke kaaskoekjes. Het is een lekker tussendoortje en zo gemakkelijk om klaar te maken. Ook een ideale snack om te maken als je eens wat rijst over hebt. Je kan dit gewoon eten als je gezond wilt eten, maar we hebben er ook voor gezorgd dat ons receptje FODMaP-vriendelijk is!

INGREDIËNTEN:

  • 25 g bakmargarine
  • 35 g speltbloem
  • 4 dl. kippenbouillon
  • 125 gr. geraspte kaas
  • 200 gr. witte gekookte rijst
  • 1 losgeklopt ei
  • Paneermeel gemaakt van toegelaten brood
  • Zout
  • versgemalen zwarte peper
  • olie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng de verschillende soorten bloem en meel met het zout, het gist en de suiker.
  2. Voeg het water, eiwit en olijfolie toe.
  3. Snijd indien gewenst de kruiden fijn en voeg ze toe aan het deeg.
  4. Kneed ongeveer 10 min. en leg in een ingevette deegkom, dek af met een natte handdoek en laat 1u 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Druk de lucht uit het deeg en snijd het in 30 stukken van ongeveer 20g.
  7. Rol uit tussen je handen tot een worstje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Besprenkel met wat water en doe er eventueel nog wat kruiden over.
  9. Bak ongeveer 25 min. in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.