Italiaanse brooddoos

21-03-2017

Een nieuwe dag, een nieuwe brooddoos. Deze Italiaans geïnspireerde brooddoos bevat zowel zoete als hartige boterhammen en maak in een mum van tijd klaar.

INGREDIËNTEN:

  • 1 lichtbruin ovenbroodje (of een volkoren pita)
  • Voor het zoete beleg: 1 eetlepel ricotta, ½ theelepel honing, pijnboompitjes en druiven
  • Voor het hartige beleg: 1 eetlepel ricotta, verse basilicum, oregano, peper, zout en kerstomaatjes

BEREIDINGSWIJZE:

Snij het ovenbroodje doormidden zodat je twee helften bekomt. Snij elke helft vervolgens open om het broodje te kunnen beleggen. Meng de ricotta en honing tot een egale massa en besmeer de ene helft van het ovenbroodje. Leg wat pijnboompitjes en schijfjes druif op het ricotta-honingmengsel. Plaats vervolgens de bovenste helft van het ovenbroodje erop en snij het broodje in 3 gelijke delen. Werk elk stukje af met een halve druif. Maak het hartige beleg door alle ingrediënten (behalve de kerstomaatjes) met elkaar te mengen. Besmeer het ovenbroodje met mengsel en beleg met enkele schijfjes kerstomaat. Doe het broodje toe en snij in 3 gelijke delen. Werk af met een half kerstomaat en een

blaadje basilicum.