Hutsepot met kip

29-11-2019

Als het winter is, dan denk ik onmiddellijk aan hutsepot. Voor mij is hutsepot pure nostalgie, ik at dit al zeer graag als kind. Zelf maak ik dit niet zo vaak klaar, omdat ik het nooit zo lekker kan maken zoals mijn vader vroeger. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om hem niet te evenaren, maar om een volledige andere versie te maken. Eentje met kip en zonder kolen.

Gevuld met wel zeer veel groenten, namelijk spruitjes, raapjes, wortel, knolselder, aardappelen en stukjes kip. Een zeer lekkere combinatie en ik heb gekozen om er geen kool in te verwerken, omdat ik eigenlijk overschotjes verwerkt heb in mijn hutsepot. Je kan ervoor kiezen om wat savooikool of eventueel witte kool eraan toe te voegen. Zo krijg je een overheerlijk stoofpotje.

Ik serveer dit dan in een diep bord zodat ik er volop van kan genieten en uiteraard geserveerd met een goede portie mosterd. Het pittige van de mosterd gecombineerd met het zachte van de groentjes vind ik een super lekkere combinatie. Ook de kip past er perfect bij, je kan het eigenlijk zien als een soort van winterse waterzooi.

Hutsepot met kip

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 1 rode ajuin
  • 1/2 knolselder
  • 400g aardappel
  • 6 wortels
  • 400g spruitjes
  • 500g kip
  • 500ml groentebouillon
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin;
  2. Was de spruiten;
  3. Schil de aardappelen, wortels en knolselder;
  4. Snijd de groenten en de aardappel in stukken, liefst geen te grote stukken;
  5. Snijd de kip in stukken;
  6. Fruit de ajuin in de olie;
  7. Voeg alle groenten en de aardappel toe, roerbak gedurende 2 minuten;
  8. Voeg de kip en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook;
  9. Laat pruttelen totdat de groenten en de aardappelen gaar zijn;
  10. Dien op met wat mosterd en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte