Hummus van chocolade

24-07-2019

Vroeger als kind was mijn ontbijt standaard boterhammetjes met choco. Dit at ik heel graag! Maar zoals velen weten ben ik de dag van vandaag nog steeds een zoetebek. Ook nu kan ik bij het ontbijt nog genieten van een boterham met choco. Daarom dacht ik na over een voedzamer, gezonder alternatief. Hummus van chocolade! Het voordeel van hummus is dat het maken ervan helemaal niet lastig is. Je voegt een aantal ingrediënten toe aan de blender, je mixt en klaar! Naargelang het maaltijdmoment kan je andere ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt en kom er vanzelf achter of dit een geslaagde hummus combinatie is. 

Wil je graag ook genieten van een boterham met choco zonder schuldgevoel? Ga dan snel aan de slag!

Hummus van chocolade

Bereidingswijze

Ingrediënten

  • 4 dadels
  • 200g kikkererwten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 koffielepel honing
  • Snuifje kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Scheutje melk
  1. Verwijder de pit uit de dadels en laat deze ongeveer 15 minuten weken in heet water.
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan de blender en mix goed.
  3. Indien je de hummus iets smeuïger wenst, voeg dan nog een scheutje melk toe.

Smakelijk, Liefs Chiara