Havermoutkoekjes met pindakaas en chocolade

28-01-2019

Gisteren was het zondag en dus het ideale moment om nog eens te bakken. Het was een sombere dag en dan vind k het heerlijk om iets lekkers te maken. Ook ruikt het huis dan naar deze zoete koekjes. Ik had zin in havermoutkoekjes en wou het eens op een andere manier maken. Normaal maak ik ze met banaan en chocolade, maar vandaag was ik in een pindakaasbui, dus zijn het pindakaaskoekjes geworden.

Pindakaas en chocolade, in mijn ogen een match made in heaven. 

Ik heb mijn gewone recept genomen, daar wordt de banaan gebruikt als eivervanger, dus nu gebruik ik pindakaas als eivervanger. Om er voor te zorgen dat het niet te overheersend was, heb ik ervoor gekozen om het ook te mengen met een andere eivervanger, namelijk lijnzaad gemengd met water. Bij de pindakaas wel nog een kleine opmerking, let erop dat het 100% pinda is en dat er geen extra suikers en dergelijke aan zijn toegevoegd. Je kan je pindakaas ook zelf maken, maar je mag hem ook gerust kopen. Ben je niet zo'n pindakaasfan zoals ik? Dan kan je gerust ook kiezen voor een andere notenpasta. Ik zou zeggen enjoy! Ik heb ze gemaakt en na het schrijven van dit blogbericht ga ik ervan genieten samen met een koffietje.

Ingrediënten:

Voor ongeveer 8 à 9 koekjes
  • 50g pure chocolade
  • 80g havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad (gemengd met 3 eetlepels water)
  • 3 eetlepels pindakaas

Bereidingswijze:

  1. Meng het water en de lijnzaad en laat dit ongeveer 5 à 10 minuten weken.
  2. Blend het lijnzaad totdat je een smeuïge massa krijgt, je zal merken dat dit een zeer plakkerig goedje wordt.
  3. Meng de havermout met de pindakaas (kan je eventueel lichtjes verwarmen om makkelijker te mengen) en het lijnzaad.
  4. Snijd de chocolade in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
  5. Vorm de koekjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Bak de koekjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  7. Laat ze afkoelen (ik doe dit op een rooster, zodat ze krokant zijn).

Enjoy!