Vijgen havermoutcake

31-07-2019

Cake for breakfast! waarom niet? Deze cake is gezond en uiteraard heel voedzaam. De dag starten met een lekker ontbijt is zeker niet vervelend. Het is zelfs belangrijk om te kunnen genieten van je eten, want dit draagt bij aan de manier waarop jij tegen eten aankijkt. En niet te vergeten: een lekker ontbijt kan jou een goed gevoel bezorgen!

Van deze cake kan je zorgeloos genieten, want ik maakte gebruik van verse, gezonde en voedzame ingrediënten. De naam zegt het zelf: vijgen & havermout. Vijgen worden vaak los gegeten of verwerkt in desserts, maar ook in jouw dagelijks ontbijt passen ze heel goed. Vijgen bestaan voor een groot deel uit water en bevatten relatief weinig calorieën. Deze paars gekleurde bolletjes had ik voordien nog nooit geproefd. Toen ik ze voor de eerste keer at vond ik ze heerlijk. Ik wou er nadien onmiddellijk mee gaan experimenteren. Aangezien ik ook heel graag havermout eet leek mij dit een ideale combinatie. Deze bevat veel vezels waardoor we sneller voldaan zijn. Havermout in de oven heeft ook als voordeel dat je huis heerlijk ruikt! Automatisch krijg ik dan zin in eten.

Als het in de zomer wat minder mooi weer is, dan is dit voor mij een ideaal ontbijt om mijn dag energievol te starten! Denk je nu dat je heel veel minuten moet uittrekken om dit ontbijtje te maken dan heb je het verkeerd. Ik ben er zeker van dat dit ontbijtje binnen de 10 minuten in de oven staat. Alvast veel succes met het uitproberen!

Vijgen havermoutcake

Ingrediënten (1 persoon)

 • 1/2 banaan
 • 50g havermout
 • 1 kleine vijg
 • Snuifje kaneel
 • 100 ml melk
 • Snuifje bakpoeder
 • 1 koffielepel honing
 • Afwerking: 1/4 vijg

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Pureer de banaan en mix dit met de havermout, vijg, kaneel, melk, bakpoeder en honing.
 3. Schep dit mengsel over in een kleine bakvorm.
 4. Werk dit af met een partje vijg.
 5. Plaats dit vervolgens voor ongeveer 35 minuten in de oven.
 6. Serveer.

Smakelijk, Liefs Chiara