Groenterisotto met zalm

05-06-2019

Vandaag deel ik met plezier een receptje, dat ik in samenwerking met Iglo heb ontwikkeld. Ik kreeg de eer en het genoegen om met het gamma van Iglo zelf een gezond receptje in elkaar te flansen en die kans heb ik met beide handen gegrepen!

Diepgevroren voedingsmiddelen zijn een mooie aanvulling op verse producten. Zo heb je steeds producten in huis, die hun hoeveelheid vitaminen en mineralen beter behouden.

In het gamma van Iglo vind je natuurlijk heel veel verschillende producten, denk maar aan de diepvriesgroenten, de groentemixen en de vele vissoorten. Dit zijn zaken die ik vaak standaard in mijn diepvries heb zitten, omdat ze mij helpen om snel een simpel en lekker gerecht op tafel te toveren. En uiteraard dat het ook een gezonde maaltijd is. Wil je meer weten over diepvriesproducten? Kijk dan zeker ook eens naar ons blogbericht: Foodpreppen met de diepvries.

Diepvriesgroenten zijn snel klaar en zorgen voor een heerlijk, kleurrijke en gevarieerde maaltijd. Dat is dus mooi meegenomen!

Voor mijn receptje, heb ik ervoor gekozen voor een groentemengeling om een risotto te maken. Daarnaast heb ik ook een stukje zalm gebruikt om een papilotte te bereiden. Ik geef hier eerst nog wat uitleg over het recept en dan kan je ontdekken hoe je het kan maken:

Voor de risotto heb ik niet de typische risottorijst gebruikt, maar wel zilvervliesrijst. Deze bevat uiteraard meer vezels en geeft daarom een voller gevoel. Natuurlijk is het wel zo dat zilvervliesrijst niet dezelfde textuur zal geven als risottorijst, dus heb ik wat staan experimenteren. Ik heb de juiste verhouding genomen met mijn groentebouillon en kies ervoor om nadien de groenten toe te voegen.

Voor de groenten heb ik gebruik gemaakt van de groentemengeling van Iglo, namelijk de mengeling van pastinaak & asperges. In deze mengeling zit er al wat kruidenboter (Ik heb het etiket gecontroleerd en gezien dat de hoeveelheid vetstof overeenkomt met wat we aanraden voor een warme maaltijd) en je hebt een mengeling van verschillende groenten. Als ik na een lange dag nog snel iets wil maken, is het dus zeker handig om deze te gebruiken in deze risotto.

Een mengeling van groenten zorgt voor een aantrekkelijk bordje, maar ook dat je verschillende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Voor de zalm heb ik gekozen om een papilotte te maken. Deze vul ik met diepvriesspinazie (veel makkelijker en minder plaats nodig dan met verse spinazie) en dan leg ik er een stukje zalm op. Afwerken met wat vers gesnipperde ajuin en het kan de oven in. Het gerechtje is klaar op minder dan 30 minuten. Je moet eigenlijk het langst wachten op de gaartijd van de zalm.

Benieuwd hoe gemakkelijk en snel dit gerechtje effectief is? Lees dan snel het receptje en haast je naar de winkel voor de ingrediënten! Hou ook ons Youtube-kanaal in de gaten, want binnenkort kan je daar het filmpje vinden die bij dit recept hoort.

Groenterisotto met zalm

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 150g zilvervliesrijst
 • 500ml groentebouillon
 • 400g pastinaak & asperge groentemengeling van Iglo
 • 1 eetlepel olie
 • 1 ajuin
 • 400 à 500g spinazie
 • 4 stukken zalm
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

Begin met de zalm en papilotte:

 1. Snipper de ajuin en leg hiervan ongeveer de helft aan de kant.
 2. Neem 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie om de zalm in te garen.
 3. Leg eerst een laagje diepvriesspinazie, strooi hierop wat ajuin en werk af met het stukje diepvrieszalm.
 4. Kruid met peper en zout en vouw het pakketje dicht en leg het op een bakplaat.
 5. Herhaal totdat alle pakketjes klaar zijn.
 6. Bak gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Afhankelijk van je oven kan het zijn dat dit langer of minder lang moet.

Begin ondertussen aan de risotto:

 1. Neem de halve ajuin en fruit deze in een pot samen met de olijfolie.
 2. Voeg de rijst toe en bak deze lichtjes aan gedurende 1 à 2 minuten. 
 3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat de rijst gaar koken (volg hiervoor de instructies op je verpakking). Vergeet niet om af en toe te roeren.
 4. Doe ondertussen in een andere pan wat water en voeg de groentemengeling toe. Bak deze gedurende 8 minuten en roer er af en toe in.
 5. Als de rijst en de groentemengeling klaar zijn, voeg dan de groentemengeling toe aan de rijst. Meng alles goed onder elkaar.

Nu is alles klaar om te serveren, de dampende risotto gecombineerd met een pakketje overheerlijke vis. Ik zou zeggen:

SMAKELIJK!

Lotte