Groentechips

14-12-2018

Het is vrijdagavond en je hebt zin in chips. De calorieën die zo'n zakje aanbrengt, daar heb je natuurlijk minder zin in. Geen nood, het kan ook anders! Deze zelfgemaakte groentechips zijn minstens even lekker en bovendien ook gezond. Voor het geval je nog twijfelt, ze zijn zo klaar! Hop, aan de slag!

Ingrediënten:

  • 1 wortel
  • 1 rode biet
  • 1 pastinaak
  • een snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Schil de groenten en snijd ze met een mandoline in fijne schijfjes.
  3. Dep de groenten droog met een vel keukenrol.
  4. Leg de schijfjes op de bakplaat en kruid af met wat zout.
  5. Zet 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de chips uit de oven en laat afkoelen.

Smakelijk!