Groene gazpacho

09-07-2016

Deze gazpacho is zeer makkelijk om klaar te maken en smaakt op een warme zomerdag. De zure toets door de witte wijnazijn is iets wat je naar eigen smaak kan aanpassen. Je bent ervoor of je hebt het liever wat minder. Zelf vind ik dat dit voor een extraatje zorgt. 

Ingrediënten:

  • 1 groene paprika
  • 6 lente-uitjes
  • 2 komkommers
  • 1 eetrijpe avocado
  • 25ml witte wijn azijn
  • 25ml olijfolie

Bereidingswijze:

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Verwijder de onderkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken. Snijd de komkommers in stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Doe de paprika, salade-ui, komkommer, avocado, knoflook, azijn, olie en eventueel zout in de blender of een hoge beker. Pureer tot een egale soep. Verdeel de soep en dien op