Griezelige broccoli pizza

31-10-2018

Wil je tijdens je Halloween-feestje je gasten nog eens goed laten schrikken, wel dat kan met deze griezelige broccolipizza. Je hebt er niet veel voor nodig en het is snel klaar. Voor de versiering kan je heel veel dingen maken, zoals spinnen, spoken, oogballen en afgehakte vingers.

Doordat de bodem van broccoli is, is deze pizza heel gezond. Er werd ook gekozen voor mozzarella omdat deze kaas het minste vet bevat. Je kan er ook heel veel groentjes extra aan toevoegen zoals paprika, olijven, aubergine, ...

Laat je fantasie maar de vrije loop. 

INGREDIËNTEN:

Voor de bodem:

  • 250 g broccoli
  • 2 eieren
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 25 g geraspte mozzarella
  • 1 potje tomatensaus

Voor de versiering:

  • 1 bol mozzarella
  • 1 doosje olijven zonder pit
  • 1 snede hesp
  • 1 rode paprika

BEREIDINGSWIJZE:

Voor de bodem:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de broccoli in een keukenmachine of met een kaasrasp tot de broccoli dezelfde consistentie heeft als rijst.

3. Doe de broccoli in een grote kom, dek af met plasticfolie en stop hem gedurende 1-2 minuten in de microgolf. Koel dit een minuut af minimaal en giet de broccoli in een handdoek en pers zoveel mogelijk vloeistof uit de broccoli tot je een droge bol broccoli overhoudt.

4. Meng in een grote kom de broccoli, eieren, kazen en kruiden met een lepel tot ze volledig zijn gecombineerd.

5. Giet dit mengsel op de bakplaat en vorm in een pizzabodem.

6. Bak 10-12 minuten of tot de korst lichtbruin is. Haal uit de oven en voeg de pizzasaus en kaas toe.

Voor de versiering:

1. Snij de mozzarella in plakjes en snij de vorm van een spook uit.

2. De oogjes van de spookjes zijn olijven, hiervoor snij je de top van de olijf af. Deze kan je dan op de mozzarella leggen.

3. Uit een snede hesp kan je mondjes snijden voor de spoken. Dit kan je ook doen met de paprika.

3. De spinnen zijn ook gemaakt uit olijven. Hiervoor snij je de olijf overlangs. De ene kant wordt gebruikt als lijfje en de andere kant, kan je in sliertjes snijden voor de pootjes.

4. Snij uit de paprika 2 grote driehoeken en 1 kleiner. Snij er daarna een mond uit.

5. Keer terug naar de oven en bak nog eens 10-12 minuten.