Granolarolls
Rond 3-4 uur heb ik, Chiara, vaak zin in iets. Honger kan ik het niet echt noemen, want op dat moment is mijn lunch nog niet lang achter de rug. In de week kies ik dan vaak voor een stukje fruit of een potje yoghurt, maar in het weekend eet ik graag eens een koek. Dit eet ik dan samen met een potje koffie of thee.
Ik kan natuurlijk een gezonde koek nemen die ik in de winkel heb gekocht, maar ik vind het nog altijd superleuk om mijn eigen gezonde koeken op tafel te toveren. Knapperig, zoet en een vertrouwde smaak van haver. Daarnaast zijn deze koeken ook heel vullend en geven de nodige energie zodat je er weer tegenaan kunt. Ze zijn heel snel klaar en ook leuk om te maken met kinderen.
Er is veel over deze koek te zeggen, maar één omschrijving vat het allemaal samen: het zijn mijn favoriete koeken!
Granolarolls
Bereidingswijze
Ingrediënten (14 porties)
- 240 g havervlokken
- 2eetlepel honing
6 eetlepels gemengde zaden (chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten, maanzaad)
1 eetlepel hazelnoten
240 g pure chocolade
2 eetlepel cranberries, gedroogd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng ondertussen de havervlokken samen met de honing, zaden en noten.
- Doe het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak dit ongeveer 20 minuten.
- Roer de havervlokken regelmatig om.
- Smelt ondertussen de chocolade au- bain- marie of in de microgolf.
- Doe de havervlokken in een kom en meng er de cranberries onder.
- Giet er de chocolade over en meng het. Laat dit ongeveer 5 minuten opstijven.
- Lepel daarna het mengsel in 14 porties op verhoudfolie en rol ze tot repen.
- Laat ze opstijven in de koelkast.
- Serveer.