Peanut butter and jelly cups

13-02-2022

Op zondag is het bakdag en vandaag experimenteerde ik in de keuken met de fameuze combinatie pindakaas en rode vruchten. Dit tussendoortje past perfect bij de koffie of thee, ter variatie van een koekje of chocolaatje voor diegenen die van zoet houden.

Een dagelijkse portie noten brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Ze bevatten gezonde vetten, eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen. Kies voor een notenpasta waaraan geen extra suiker of vet toegevoegd is of maak hem zelf.

Bij deze snack heb je zowel een kleine portie fruit, noten als granen binnen. Afgewerkt met een dun laagje chocolade.


Peanut butter & jelly cups

Ingrediënten:

  • 30g gepofte havermout/spelt/tarwe
  • 2 eetlepels honing/agave/ahorn
  • 100g pindakaas
  • 100g diepvriesvruchtenmix
  • 60g pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 snuifje grof zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 185°.
  2. Meng de honing met de pindakaas tot een homogene massa en roer er de gepofte granen erdoor. Verdeel de brij over de bodem van ongeveer zes siliconen cupcake vormpjes. Druk zo goed mogelijk aan met de achterkant van een lepel en zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Ontdooi de rode diepvriesvruchten in de microgolfoven. Mix ze vervolgens in een blender of met een staafmixer en haal de cups uit de oven.
  4. Verdeel de rode vruchtencoulis als tweede laag over de pindakaasbrij in de vormpjes en laat een uurtje afkoelen in de diepvries.
  5. Laat de chocolade samen met de kokosolie au-bain-marie of in de microgolfoven smelten en verdeel als laagste laagje over de cups.
  6. Laat weer afkoelen en serveer met een snuifje grof zout.

Smakelijk!

Chloé

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?