Ovenschotel kip & maïs

01-12-2021

Je zal het misschien wel al weten maar ovenschotels dat is echt één van mijn favoriete gerechte. Het is snel klaar je kan het in een foodprep maken en de dag nadien is hij nog beter. Wat wil een mens nog meer?? Dit keer koos ik er voor om een ovenschotel te maken met kip en maïs. Je kan het een beetje vergelijken met een Mexicaanse schotel. Alleen deed ik er geen nacho's bij maar dit zou wel perfect bij dit gerechtje passen. 

Ovenschotel met kip en maïs

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ajuin 
  • 1 eetlepel harissa 
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder 
  • 500g kip 
  • 200ml passata 
  • 3 tomaten
  • 2 puntpaprika's


Ingrediënten voor de kortst

  • 40g boter
  • 300g maïs (uit blik)
  • 30ml melk 
  • 3eieren


Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en de look fijn.
  2. Grill de paprika. Dat kan je doen in de oven of in een grillpan.
  3. Snijd dan de tomaten in blokjes
  4. Doe vervolgens de olie in de pan en fruit de ajuin en de look.
  5. Doe daar bij het paprika poeder en de harissa.
  6. Bak de kip aan in de pan.
  7. Voeg dan de tomatenblokjes, passata en de paprika er aan toe en laat alles eventjes sudderen.
  8. Giet nu het geheel in een ovenschotel.
  9. Voor de kortst doe je alle ingrediënten in een blender, blend tot een deeg
  10. Doe dit over de ingrediënten in de ovenschotel.
  11. Plaatst de ovenschotel in de oven en bak 35 minuten op 180°C
  12. Werk het af met wat koriander.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?