One pot curry

04-11-2021

Zoals jullie wel al weten maak ik graag gerechtjes klaar die niet veel tijd in beslag nemen. Dit is terug zo en gerechtje. Je kunt deze klaar maken in een mum van tijd met slechts enkele ingrediënten. Voor deze combineer je gewoon de groenten die er gewoon zijn. Voor mij is dat zoete aardappel, wortel en broccoli maar courgettes, spinazie, bloemkool of paprika's zijn ook heel lekker in de curry. 

Om te zorgen dat je gerechtje niet te droog is, kan je kokosmelk toevoegen, dat deed ik zelf. Natuurlijk kan je er ook voorkiezen om te werken met vleestomaten, deze zorgen er ook voor dat het gerechtje lekker smeuïg is. Liever een Mediterrane getinte one pot? Laat de kokosmelk dan weg en neem iets meer vleestomaten. En voeg groenten zoals courgette en aubergine toe. Ook je kruiding lichtjes aanpassen en je hebt een heerlijke Mediterrane rijstschotel. Eventueel afgewerkt met wat feta.

Maar terug naar mijn easy peasy gerechtje, want dat is het ook echt. Alles snel snijden, samen in de pot en dan wachten om een er een heerlijke, dampende portie van te nemen. Voor mij echt wel ideale op zo'n regenachtige dag zoals vandaag. Het leuke is dat je het ook kan bewaren in de koelkast, vergeet dan wel niet om terug wat water toe te voegen bij het heropwarmen. Anders wordt het wel een droge boel. 

One pot curry

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 150g rijst
  • 300g zoete aardappel
  • 1 blik kikkererwten 
  • 4 wortelen
  • 1 broccoli
  • 400ml kokosmelk 
  • 1/2 koffielepel komijn 
  • Verse koriander 
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 2 koffielepels curry
  • 1 groentebouillon blokje met 500ml water 
  • 1 sjalot 
  • 1 teentje look 
  • 1el olijfolie 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot en de look fijn.
  2. Schil de zoete aardappels en de wortels. Snijd de zoete aardappel in blokjes en de wortels in schijfjes.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en was deze.
  4. Fruit de sjalot en de look en voeg alle kruiden toe. Laat deze ongeveer 1min sudderen. Voeg daarna ook de wortel, de zoete aardappel, broccoli en de kikkererwten er bij. Alles samen goed aanbakken.
  5. Voeg dan de rijst toe samen met de groetenbouillon en breng aan de kook.
  6. Nu mag de kokosmelk er bij en alles samen 5min laten sudderen.
  7. Afwerken met de verse koriander. 


Smakelijk!


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?