Muffin met wortel en courgette

05-12-2021

Vandaag koos ik er voor om een gezond tussendoortje te maken. Het is eentje geworden met vele groentjes. Ideaal om mee te nemen volgende week naar het werk. Voor wie dit wil kan je deze ook als lunch klaar maken. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen om er nog wat ham aan toe te voegen in plaats van de topping. Eindeloze variantie dus!

Muffin met wortel en courgette 

Ingrediënten voor 10 muffins:

  • 130g bloem
  • 150g (geraspte) courgette 
  • 40g (geraspte wortel)
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 50ml zonnebloemolie
  • 50g ahornsiroop
  • 50g bruine suiker 
  • 1 koffielepel vanille extract 

Bereidingswijze: 

  1. Rasp de wortel en de courgette fijn.
  2. Snijd de vanillestok in 2 en doe het merg bij de groenten.
  3. Doe alle ingrediënten en meng tot een mooi beslag.
  4. Vul de muffinvorm cupjes (voor 3/4) en bak ze 20min op 180°C.
  5. Laat ze afkoelen en geniet er van!
  6. Voor topping kan je magere roomkaas mengen met wat Kaneelsuiker en dit op de afgekoelde muffin spuiten of spatelen. Kan eventueel ook met wat sinaasappelzeste.

Smakelijk!

Lotte



Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?