Gezonde havermoutkoekjes

01-04-2019

Gisteren was het bij mij Zondag-Bakdag. Vroeger heb ik een bakkersopleiding gevolgd, en vind het daarom heel leuk om nog eens namiddag in de keuken te staan, om allerlei zoetigheden op tafel te toveren. Gisteren maakte ik deze havermoutkoekjes die je al kon proeven op onze opendeurdag.

Pindakaas bevat heel wat eiwitten, waardoor we sneller voldaan zullen zijn.

Zoals we weten zijn koekjes vaak niet gezond. Daarom maakte ik een eigen variant zodat je deze koekjes kunt opeten zonder schuldgevoel achteraf. Mijn koekjes heb ik gemaakt met havermout omdat dit heel wat vezels bevat waardoor we sneller voldaan zullen zijn. Verder heb ik ervoor gekozen om olie te gaan vervangen door pindakaas. Pindakaas zal ervoor zorgen dat de koekjes smeuïg blijven. Bovendien bevat dit ook heel wat eiwitten, waardoor we sneller voldaan zullen zijn en er minder van gaan eten. Verder heb ik ook gekozen om  banaan toe te voegen. Dit omdat ik fan ben van deze combinatie.

En last but not least... voegde ik er ook stukjes pure chocolade aan toe. Pure chocolade bevat heel wat antioxidanten en mineralen. Zelf interesse om de smaak van deze koekjes te herbeleven of te ontdekken? Hieronder vind je de bereidingswijze terug.

Gezonde havermoutkoekjes

Bereidingswijze

Ingrediënten (+/- 14 koekjes)

 • 40g pure chocolade
 • 2 rijpe bananen
 • 100g havermout
 • 100g pindakaas
 • Snuifje zout
 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Hak de chocolade in stukjes.
 3. Mix vervolgens de bananen tot een dikke massa.
 4. Voeg daarna alle ingrediënten toe en meng alles goed.
 5. Maak van het beslag koekjes (vorm zelfbepalend) en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
 6. Steek deze bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 15minuten bakken.
 7. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
 8. Serveer.

Smakelijk, liefs Chiara