Volkoren wrap met hardgekookt eitje

12-06-2018

Mijn lunch voor straks is gemaakt en dat wordt genieten. Zelf ben ik niet zo'n grote broodfan, dus daarom dat ik het brood heb vervangen door een volkoren wrap. Ik kies voor volkoren zodat deze (net zoals bij brood) meer vezels bevat. Dit gaat ervoor zorgen dat ik een gevulder gevoel zal hebben en dit voor een langere tijd, belangrijk als we denken aan het middageten.

In de wrap heb ik gekozen voor een combinatie tussen zoet en hartig, hier moet je natuurlijk een voorstander van zijn. Ook vind je er een eitje in en wat feta, deze bronnen van eiwitten gaan ook zorgen voor een gevulder gevoel en zorgen dat we verzadigd zijn voor een langere tijd. Dit vind ik altijd belangrijk als we denken aan de lunch. We stoppen ze ook vol groenten zodat alles in onze lunch aanwezig is! Hopelijk geniet je er ook van.

Volkoren wrap met hargekookt eitje

Ingrediënten (voor 2 wraps):

  • 10 plakjes komkommer
  • 2 eieren, hardgekookt, gepeld
  • 2 zachte dadels zonder pit
  • 2 volkoren wraps
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 40 g feta, verkruimeld
  • Pitjes van ¼ granaatappel
  • Snuifje peper
  • Snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de plakjes komkommer in reepjes, de eieren in vier en de dadels in dunne plakjes.
  2. Verwarm de wraps een paar minuten in de oven.
  3. Vul de wraps als volgt: maak in het midden een strook van sla, komkommer, eieren, dadels en feta en strooi er wat granaatappelpitjes over.
  4. Kruid af met peper en zout.
  5. Vouw de wrap dicht. Steek ze eventueel vast met een cocktailprikker of met behulp van aluminiumfolie en serveer!

Smakelijk!

Lotte

Enkele tips:

  • Heb je ook moeite met het ontpitten van een granaatappel? Dan is hier een handige tip om de pitjes er gemakkelijk uit te krijgen. Rol eerst de granaatappel over het werkblad terwijl je er hard op duwt, daarna snijd u pas de vrucht open en verwijder je de pitjes door met een lepel op de schil te slaan.
  • Heeft u ook geen idee hoe je een wrap moet dichtvouwen? Vouw de onderkant van de wrap over de vulling, vouw de zijkanten voorzichtig dicht en rol op.