Surimisalade

05-09-2019

Op zoek naar wat inspiratie voor tijdens de lunch? Of zoek je een gezond alternatief om iets op de boterham te smeren? Dan is deze surimisalade zeker iets voor jou.

De surimisalade wordt uiteraard gemaakt met surimisticks. Deze zijn een leuk alternatief om te maken, maar natuurlijk bevat deze ook redelijk wat zout. Daarnaast wordt de salade gemaakt met cottage cheese. Dit zorgt ervoor dat de salade zeer eiwitrijk is en dus ook vullend gaat zijn als je het op een toastje smeert of op de boterham. 

Voor de frisheid en de smaak wordt het dan nog gemengd met lente uitjes. Op een heel simpele wijze krijg je dus een lekkere salade. Zelf eet ik het vaak als broodbeleg, maar ik ga het ook vaak bij een salade serveren. Ook is het leuk voor bij de aperitief, dan maak ik toastjes op basis van komkommer. Dit is gewoon je komkommer in iets dikkere schijfjes snijden zodat ze als toastje gebruikt kunnen worden. Dan smeer ik er wat van de surimisalade op en werk af met wat verse bieslook. Zo heb je een leuk alternatief, dat ook gezond is. 

Surimisalade

Ingrediënten:

  • 8 surimisticks
  • 3 eetlepels cottage cheese
  • 2 lente-uitjes

Bereidingswijze:

  1. Was de lente-uitjes en snijd deze in schijfjes.
  2. Snijd de surimisticks in blokjes. 
  3. Meng de surimi en de lente-uitjes onder de cottage cheese. 
  4. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Smakelijk!