Rode gazpacho
24-07-2020
Zomerse dagen vragen om zomerse gerechten. Een koude soep past daar perfect bij. In de winter is soep voor veel mensen een go-to gerechtje om meer groenten te eten, maar in de zomer is een dampende kom soep waarschijnlijk niet het eerste waar je naar verlangt.
Dit gerechtje hebben we gemaakt met als basis de tomatensaus die we enkele weken geleden al gedeeld hebben. We gaven daar al aan dat je deze basissaus voor heel wat gerechten kunt gebruiken waaronder dus ook deze snelle gazpacho.
Valt deze soep in je smaak? Dan vind je onze groene gazpacho waarschijnlijk ook wel lekker.
Rode gazpacho
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1/2 sjalot
- 1/2 teentje look
- 1/2 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 400ml basic tomatensaus
- 200ml water
- Kruiden: peper, zout en eventueel salie, peterselie, ...
Bereidingswijze
- Snipper het teentje look en het sjalotje. Snijd ook de paprika in kleine blokjes.
- Doe deze ingrediënten samen met de tomatensaus in een blender en mix.
- Voeg daarna ook de witte wijnazijn en het water toe en kruid af naar eigen smaak.
- Serveer met wat getoast brood en eventueel wat krokant gebakken salie.