Groentefrittata

13-09-2019

De laatste lunch die we nog met jullie willen delen is deze groentefrittata met cottage cheese. Je kan deze heerlijke groente-omeletjes op voorhand maken en dan pak je ze de dag zelf mee. Ik heb ervoor gekozen om het te combineren met wat gekookte quinoa (had ik nog over), wat spinazie, basilicum en kerstomaten. 

Alles wordt klaargemaakt in cupcakevormpjes, want zo is het ook makkelijk om het mee te nemen. Ik maak er ook vaak enkele extra en dan vries ik deze in. Zo heb ik een lekker snack voor tussendoor en ook een lekkere lunch.

Groentefrittata

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 handje spinazie
  • 1/2 hand basilicum
  • 5 champignons
  • 6 kerstomaten
  • 4 eetlepels cottage cheese
  • Kruiden: peper, zout en Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Was de spinazie en de basilicum en snijd deze in stukken.
  2. Was de champignons en snijd deze in blokjes.
  3. Was de kerstomaten en snijd deze in blokjes. 
  4. Meng de eieren samen met de cottage cheese. Voeg de groenten toe en meng alles goed.
  5. Kruid af naar eigen smaak.
  6. Doe het mengsel in cupcakevormpjes en bak deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

SMAKELIJK!

Lotte