Gevulde zoete aardappel

10-10-2020

De herfst is officieel al weer even in het land. Nu het buiten ook steeds donkerder en natter wordt is het herfstgevoel ook terug. Tijdens de herfst hou ik enorm van ovengerechten. Daar is deze gevulde zoete aardappel dan ook een voorbeeld van.

Het is een heel eenvoudig receptje waarbij de oven het meeste werk doet. Zo heb jij meer tijd om te genieten van een goede herfstwandeling.

De keuze van de vulling kan je ook naar eigen wens aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld de broccoli vervangen door prei of de gemalen kaas vervangen door feta. Let wel op dat je er steeds melk aan toevoegd. Anders gaat de vulling uitdrogen.

Deze gevulde zoete aardappel is een complete maaltijd. Wil je toch de dagelijkse aanbevelingen van groenten halen, serveer je er best nog wat van de broccoli bij.  

Gevulde zoete aardappel

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zoete aardappelen
  • 150g broccoli 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2de rode ui
  • 100g kalfsgehakt
  • Scheutje melk
  • Snuifje peper en zout
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel het vuil van de zoete aardappelen en leg deze ongeschild in een ovenschaal. Pof de zoete aardappel in ongeveer 40min gaan in de oven. Indien je vlot met een mespunt door de aardappel kan steken is deze voldoende gaar.
  2. Stoom ondertussen de broccoli gaar.
  3. Verhit een pan met de olie en bak de ui en het gehakt af.
  4. Halveer de zoete aardappel in de lengte. Schep het vruchtvlees eruit en hou deze apart in een kom.
  5. Meng het vruchtvlees van de zoete aardappel met het gehakt, broccoli, ui, scheutje melk en een snuifje peper en zout.
  6. Vul de schil van de zoete aardappelen met het mengsel. Strooi er een beetje gemalen kaas over en bak nog 10 min af in de oven.

Smakelijk!

Wout