Courgettepizza

23-01-2020

Een pizza, dat kan toch altijd smaken. Daarom dat we vandaag met plezier nog eens een receptje van onder het stof halen, namelijk onze courgettepizza. Deze is ontwikkeld door Lotte in 2015, samen met een stagiaire. En vorige week heeft onze huidige stagiaire deze nog eens gemaakt, zodat we nieuwe foto's ervan konden maken.

De pizza zelf, bestaat uit een bodem met courgette, daarom ook de naam courgettepizza. We voegen er natuurlijk ook nog wat bloem aan toe en dit dan volkoren bloem (extra vezels), zodat de korst niet te slap is. Wel moet ik toegeven dat het niet zo krokant is als een gewone pizza, maar dat neem ik er met plezier bij.

Wij hebben gekozen voor veel groenten als toppings zoals kerstomaten en puntpaprika's en dan afwerken met rucola. Maar je kan natuurlijk zelf kiezen waar je zin in hebt. Wil je deze pizza zelf maken? Scroll dan snel naar beneden om het receptje te ontdekken!

Courgettepizza

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 1 courgette
  • 50g volkoren bloem
  • 50 g gemalen kaas
  • 1 ei
  • Curry
  • Zout

Toppings:

  • 4 eetlepels tomatensaus (tomatenpassata)
  • kruiden zoals oregano, peper, zout en andere tuinkruiden
  • 12 kerstomaatjes tomaat
  • ½ puntpaprika
  • ½ bol mozzarella

Bereidingswijze:

  1. Was de courgette en rasp deze. 
  2. Laat volledig uitlekken en wring met behulp van een theedoek het vocht eruit. 
  3. Doe de courgette in een kom en voeg hieraan de bloem, het ei en de gemalen kaas toe. Kruid met wat zout, peper en curry. 
  4. Roer alles goed door elkaar. 
  5. Doe het mengsel op een bakpapier en vorm de pizza. 
  6. Bak de bodem 15 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C. 
  7. Ondertussen kunnen we de topping maken. 
  8. We mengen de tomatensaus met de kruiden en brengen deze op smaak. 
  9. We wassen de groenten en snijden de kerstomaatjes in 2, de puntpaprika in schijfjes en nadien ook de mozzarella in dunne plakjes. 
  10. Als de bodem gebakken is smeren we hierop een laag tomatensaus en beleggen we deze met de kerstomaatjestomaten, puntpaprika en mozzarella. 
  11. Bak gedurende 10 minuten op 180°C. 
  12. Werk eventueel af met wat rucola

Smakelijk!

Lotte