Banana split

25-02-2019

Banana split kennen we allemaal als een dessert, maar deze keer heb ik er een ontbijtversie van gemaakt. Hoe stel je nu best een evenwichtig ontbijt samen en waarom is het zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden?

Een gezond en voedzaam ontbijt bestaat uit een bron van vezels, een portie eiwitten en een kleine hoeveelheid gezonde vetten.

Al deze nutriënten samen zorgen er namelijk voor dat we voldoende lang verzadigd blijven. We krijgen hierdoor pas tegen de middag terug honger en zijn minder snel geneigd om tijdens de lunch teveel te eten. Het helpt ook om de drang naar zoete snacks in de loop van de ochtend te beperken.

De vezels in dit gerechtje vind je voornamelijk in het fruit en de muesli (of havermout), de Griekse yoghurt is rijk aan eiwitten en de notenpasta is een bron van gezonde vetten.

Het vanillestokje geeft de yoghurt bovendien eens een andere smaak zonder suiker toe te voegen.

Banana split

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 banaan
  • 1/2 vanillestokje
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels (rood) fruit naar keuze
  • 1 eetlepel notenpasta (amandel, cashew...)
  • 40 g muesli (of havermout)

Bereidingswijze

  1. Pel de banaan en snijd ze overlangs.
  2. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap de zaadjes uit 1 helft. Meng deze vervolgens onder de Griekse yoghurt.
  3. Serveer de banaan op een bord, doe er de yoghurt over, het (rood) fruit, de muesli (of havermout) en besprenkel het geheel met de notenpasta.


Geniet ervan!