Gezond BBQ'en

05-07-2020

De vakantie is begonnen en het weer is al vaak mooi geweest en hopelijk blijft dit duren. Als het mooi weer is, dan is het ook super leuk om de BBQ eens aan te steken en te beginnen grillen. Daarom dat we een ebook hebben gemaakt die vol staat met verschillende gerechten. Dit kan vlees, vis of vegetarische alternatieven zijn voro op de BBQ, maar ook de groenten, bijgerechten en sausjes passeren de revue. Kortom veel lekkers dat we met je delen om van te genieten.

Als inleiding op dit e-book geven je dan ook graag een aantal handige tips voor bij je gezonde BBQ:

  • Kies niet teveel of neem kleinere porties

Als ik denk aan BBQ'en, dan zie ik onmiddellijk een tafel vol staan met veel te veel keuze. Daarom dat het beter is om iets te kiezen waar je echt zin in hebt of te opteren voor een kleinere portie. Zo kies ik zelf vaak niet een volledig stuk vlees, maar deel ik dit met mijn vriend. Zo heb ik wel de smaak, maar kan ik ook genieten van nog iets.

  • Wat met marinades?

Als we vlees marineren, dan kan dit op verschillende manieren. Je kan ervoor kiezen om veel vet en suiker toe te voegen voor de smaak. Of je kan ervoor kiezen om zelf te marineren door veel kruiden toe te voegen en frisse toetsen. Op die manier heb je ook een lekker, sappig stukje vlees, vis of vleesvervanger zonder extra's die niet nodig zijn.

  • Breng op smaak met kruiden

Vergeet de verse tuinkruiden niet. Je kunt ze soms zelfs als basis nemen voor je salade zoals bij peterselie. Ook lente-uitjes of gember kunnen een extra smaaktwist geven.

  • Enkel vlees?

BBQ'en is zoveel meer dan enkel vlees, het is overheerlijk om groenten te grillen of te kiezen voor een spies met tofu of eerder een stukje vis en papilotte. Er zijn dus heel veel mogelijkheden om je BBQ lekker te maken, vaak betekent dit wel dat je zelf ook wat inventief moet zijn.

  • Let op je bordverdeling

Vergeet niet in je achterhoofd de gezonde bordverdeling, dus 1/2 groenten, 1/4 zetmeel en 1/4 eiwit. Dit blijft de basis ook bij een BBQ. Let er ook op dat je niet overdrijft met sausjes en olie, want dit zorgt ervoor dat een barbecue al een pak zwaarder is dan nodig. Kleine aandachtspuntjes die je vooruit kunnen helpen. Kies bijvoorbeeld om onmiddellijk je bord al te vullen met groenten, dan kan je deze als voorgerechtje eten.

Zoek je nog wat inspiratie? Download dan nu ons gratis e-book en ontdek 20 heerlijke BBQ recepten.