Gekruide rode bonen risotto

07-08-2019

Zoals jullie weten ben ik iemand die hou van makkelijk en gezond. Snelle recepten, maar wel lekker! Daarom staat vandaag deze bowl met rode bonen, risotto en komkommer salsa op de menu. Ideaal na een lange werkdag, als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel gezond wil eten. Ik gebruikte deze ingrediënten omdat ik ze standaard in mijn voorraadkast/ koelkast heb liggen. Dit omdat ze lekker zijn en ik ze altijd wel eens kan gebruiken.

Dit gerecht is heel voedzaam en zit vol met verse ingrediënten. Door het toevoegen van citroensap en munt verkrijgt deze een frisse toets. Mmm heerlijk! Hier kan je alvast geen neen tegen zeggen. Je kunt eventueel ook de ingrediënten gaan switchen en gebruiken wat jij lekker vind. 

Lees je mee hoe je deze bowl ook zelf kan maken?

Gekruide rode bonen risotto

Bereidingswijze

Ingrediënten ( 2 personen)

  • 1 blokje groentebouillon
  • 80g risotto
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Kruiden: peper, zout,kerriepoeder, paprikapoeder, kaneel
  • 120g rode bonen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 komkommer
  • Verse munt
  • Citroensap
  1. Zet een kookpot met water op het vuur en voeg hier een bouillonblokje aan toe.
  2. Indien het water kookt voeg dan de risotto toe en laat koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg indien nodig nog water toe aan de risotto.
  4. Snijd de ui en knoflook in kleine blokjes.
  5. Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Kruid af met peper en zout.
  6. Laat dit ongeveer 4min fruiten.
  7. Voeg vervolgens de rode bonen en tomatenpuree toe.
  8. Kruid af met kerriepoeder, paprikapoeder en een snuifje kaneel naar eigen smaak.
  9. Snijd vervolgens de komkommer in kleine stukjes. Hak de munt en voeg deze samen met het citroensap toe. Kruid af met peper.
  10. Meng goed door elkaar.
  11. Vul de bowl met de risotto, gekruide rode bonen en de komkommer salsa.

Smakelijk, Liefs Chiara