Gegrilde groenteschotel
Op koude winterdagen vind ik het heerlijk om gerechten te maken voor in de oven; net zoals deze gegrilde groenteschotel.
De verschillende kleuren van de groentjes brengen licht op mijn bord, en de geuren die uit mijn oven ontsnappen, prikkelen mijn smaakpapillen. Een aanrader wanneer je trouwens ook niet zo veel tijd hebt!
Ingrediënten:
- 3 sjalotjes
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
- 1 courgette
- kerstomaatjes
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper en zout en veel Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Halveer de sjalotjes, snij de paprika in brede repen en snij de courgette in dikke plakken. Was de kerstomaatjes en pers de look. Intussen verwarm je de oven voor op 220°C.
Leg de verschillende groentjes in een ovenschaal. Meng de olie en kruiden goed door elkaar en sprenkel dit overheen de groenten.
Zet het gerecht in het midden van de oven en rooster de groenten in 15-20 minuten gaar. Als laatste kan je er dan de kerstomaten aan toevoegen (tijdens de laatste 10min). Smakelijk!