Garnalensalade met mango en citroendressing

26-06-2019

De zomer is officieel begonnen! Met dit zonnig weer eet ik (Chiara) graag 's middags een lichte lunch waar ik niet te veel werk aan heb. Aangezien het vandaag mijn vrije dag is wil ik niet te lang in de keuken staan zodat ik nog van het mooie weer kan genieten.

Ik koos voor een garnalensalade met mango. Lekker zomers en fris! Zelf vind ik de combinatie van fruit en groenten heel lekker. Bij salades serveer ik ook altijd een dressing. Deze maak ik altijd op gevoel. Aangezien ik standaard yoghurt heb staan in de koelkast worden deze vaak op basis hiervan gemaakt. Om de dressing op smaak te brengen is citroen mijn favoriet! Dit gebruik ik niet alleen hiervoor, maar ook om een frisse waterinfusie te maken. Op warme dagen, zoals vandaag, is het belangrijk om veel te drinken. Dit omdat we sneller zweten en zo meer vochtverlies hebben. Om te voorkomen dat we uitdrogen is het belangrijk om water te drinken naast of bij de maaltijden.

Om mijn lunch volwaardig te maken ga ik hierbij een cracker eten. Ben je geen fan van crackers dan kan je deze ook nog serveren met de volgende zaken:
-volkoren brood
-volkoren deegwaren
-volkoren cracotten
- …

Ik ga er alvast van smullen. Zonnige groetjes!

Garnalensalade met mango en citroendressing

Ingrediënten (2 personen)

  • 20g cashewnoten
  • 400g gemengde sla
  • 140g verse garnalen
  • 300g mango

Dressing

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepel citroensap (naar eigen smaak)
  • 1 koffielepel honing
  • Basilicum, fijngehakt
  • Snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
  2. Schil en snijd de mango in lange repen.
  3. Was de sla.
  4. Schik de sla op de borden met de mango en de garnalen.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen.
  6. Werk de salade af met de cashewnoten en de dressing.
  7. Serveer.

Smakelijk, Liefs Chiara