Crumble van witte nectarine en framboos

14-08-2018

Een winters gerechtje met zomerfruit! De ideale afsluiter van een BBQ onder vrienden of familie, en eens iets anders en gezonder dan een ijscoupe met dit weer.

Het zomerfruit zorgt voor de frisse toets in de warme bereiding. Bovendien kan je het receptje ook eens met ander zomerfruit proberen, of in de winter een appel- of perencrumble maken naar smaak.

Het is een snel en eenvoudig receptje met weinig ingrediënten.

INGREDIËNTEN

(voor 2 personen)

  • 1 witte nectarine
  • 10-tal frambozen
  • 25g margarine
  • zoetstof ter vervanging van 25g suiker
  • 30g bloem
  • 25g havermout
  • 1 koffielepel honing

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de nectarine van de pit, verwijder de schil en snijd in blokjes.
  2. Meng de margarine met de zoetstof, de bloem en de havermout.
  3. Kneed met de handen tot een kruimelig deeg.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verdeel het fruit over de schaaltjes, of 1 grote schaal wanneer je voor meerdere personen maakt.
  6. Doe er een klein beetje honing op als je het graag zoet hebt.
  7. leg er een laagje van het kruimeldeeg over.
  8. Bak gedurende een 30-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Serveer warm indien gewenst.