Vegetarische buddha Bowl
Vandaag maakte ik deze heerlijke vegan buddha bowl. Buddha bowls zijn net zo vrolijk als hun naam doet vermoeden. Dit is een kommetje gevuld met veel verschillende soorten ingrediënten zoals hartige granen, groenten, eiwitten en een dressing. Ze zijn heel eenvoudig om zelf te maken.
Buddha bowls hebben een basisrecept met groepen waaruit je kunt kiezen:
1) volkorengranen: volkoren rijst, pasta, noodles, quinoa, bulgur,...
2) groenten: rauw, gekookt, gestoomd of uit de oven
3) peulvruchten: bonen, linzen, kikkererwten, edamame, …
4) plantaardige eiwitten: tofu, seitan, tempeh,...
5) noten en zaden: amandelen, cashewnoten, chiazaad, pompoenpitten,...
6) dressing: sojayoghurt, hummus, geprakte avocado
Mijn bowl bestond het grootste gedeelte uit verschillende soorten groenten. Deze heb ik aangevuld met granen (sobanoedels). Natuurlijk kies ik ook altijd voor een eiwitbron! In dit geval zijn dit de kikkererwten. Als extra smaakmaker koos ik bij dit recept voor een frisse dressing, stukjes ananas en grof gehakte noten.
Wil je graag je eigen bowl maken? Pak dan snel een kom, snijplank, je favoriete keukenmes, stoompan en ga aan de slag met het maken ervan. Let's create something amazing :)
Vegetarische buddha bowl
Ingrediënten (1 persoon)
- 50g soba noedels
- 200 wokgroenten
- 1 handje cashewnoten
- 60 g kikkererwten
- 100 g ananas
- 50g ijsbergsla
Dressing:
- Ananas
Currypoeder
Magere yoghurt
Peper- zout
Bereidingswijze
- Plaats een kookpot met water op het vuur en kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stoom ondertussen de wokgroenten.
- Hak de cashewnoten grof.
- Snijd vervolgens de ananas in blokjes.
- Maak de dressing: doe de ananas, currypoeder en magere yoghurt in een blender en mix tot een homogeen geheel. Kruid af met peper en zout.
- Serveer in een kommetje. Hieronder kan je aan de hand van foto's zien hoe ik mijn bowl heb geserveerd.