Broccolipesto

18-09-2019

Iedereen kent wel de pesto van zongedroogde tomaten of basilicum. Lekker, maar bevat heel veel olijfolie. Omwille van deze reden ontwikkelde ik mijn eigen pesto recept. Deze groene pesto is namelijk onder andere van broccoli en spinazie gemaakt, waardoor deze heel voedzaam is. 

Uiteraard heb ik er ook wat basilicum in verwerkt omdat dit gewoon veel te lekker is. Zoals eerder vermeld bevat pesto een grote hoeveelheid olijfolie. Dit zorgt ervoor dat er goede vetten in zitten, maar is op zich wel vettig. Daarom heb ik een deel van de vetten vervangen door pijnboompitten en er ook citroensap en water aan toegevoegd.

Het citroensap voeg ik toe voor een frisse en zurige smaak. Zelf ben ik fan van deze smaak en voeg er dan ook extra veel aan toe. Deze broccolipesto is heerlijk als saus voor pasta of als dressing over een salade. Verder kan je deze ook serveren met toastjes of hier je groenten in dippen!

Broccolipesto

Ingrediënten

  • 170 g broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 25g pijnboompitten
  • 1 handje spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • scheutje water
  • 2 eetlepels room
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Citroensap
  • Snuifje peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli +/- 8 minuten. Giet af en laat vervolgens afkoelen.
  2. Pers vervolgens het teentje knoflook.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een homogeen geheel.
  4. Voeg naar smaak nog wat citroensap, peper of zout toe.

Serveer.

Tip: Indien de pesto nog te dik is voeg dan wat water toe om deze dunner te maken.

Smakelijk, liefs Chiara