Breakfast pancakes

02-10-2018

Een sombere dag, dat vraagt toch voor een lekker ontbijtje of voor een beetje comfort food. Daarom dat ik deze ochtend gekozen heb voor heerlijke pancakes.

Bij mij fleurt dit al zeker mijn dag op en daarnaast bevat het ook alle zaken die ons lichaam nodig heeft. Dus een win-winsituatie denk ik :). Het vraagt misschien wel wat extra tijd om klaar te maken, maar je kan er ook voor opteren om er in het weekend een hele hoop van te maken (foodprepping, here we come) en deze dan in te vriezen per portie. Zo zorg je er zelf voor dat je ook met weinig tijd nog een leuk en lekker ontbijtje kan eten.

Het enige wat ik niet op voorhand zou maken is de topping, deze maak ik zelf à la minute, want dan is dit toch een pak beter (van smaak en textuur). Het receptje is niet moeilijk en kan je hieronder natuurlijk vinden.

INGREDIËNTEN

  • 20g havermout
  • 20g volkoren bloem
  • 1 ei
  • 70ml melk
  • 1 koffielepel honing
  • Snuifje zout
  • Snuifje bakpoeder

Topping:

  • 1 appel
  • Snuifje kaneel
  • Wat honing

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Splits het ei en klop het eiwit stijf.
  2. Meng de bloem met de havermout, het eigeel, de melk, een snuifje zout, bakpoeder en de honing.
  3. Spatel er voorzichtig het eiwit onder en laat 20 min. rusten.
  4. Bak er dikke pannenkoekjes van.

De topping:

  1. Snijd de appel in partjes en bak ze aan met wat kaneel.
  2. Serveer de pannenkoekjes met se schijfjes appel en honing of ahornsiroop.

SMAKELIJK!