Bosbessentaartje
20-05-2018
Misschien heb je deze taartjes al eens zien passeren, maar ben je nog benieuwd naar het recept. Daarom dat we hier nu het receptje met je delen. Deze bosbessentaartjes zijn door onze stagiaire ontwikkeld tijdens de week van de diëtiste. We hebben het dan nog een beetje gefinetuned en nu zijn we klaar om het receptje met jullie te delen. Dan kunnen jullie deze heerlijke kleine taartjes ook thuis maken. Je gaat verbaasd zijn hoe gemakkelijk ze te maken zijn!
INGREDIËNTEN:.
- Bodem:
- 120 g havermout
- 2 eetlepels honing
- 20 g notenmengeling
- 1 eetlepel zadenmengeling
- 200 ml water
- 2 eetlepels Candarel, kristalsuiker
- Snuifje zout
- Snuifje kaneel
- Vulling:
- 200 ml verse kaas
- 3 eetlepels blauwe bessen
- 1 eetlepel Candarel, kristalsuiker
- Enkele blauwe bessen en frambozen
- 1 koffielepel lijnzaad
- 4 muntblaadjes
BEREIDINGSWIJZE:.
Bodem:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de havermout samen met de zaden, zout en kaneel.
- Hak de noten fijn en voeg toe bij de havermout.
- Doe het water in een steelpan en voeg de Candarel en honing toe en laat koken.
- Voeg het watermensgel voorzichtig toe aan het notenmengsel en roer goed tot het mengsel begint te kleven (niet alles! Zelf kijken dat het niet te veel kleeft zodat je nog een goed vormpje kan maken).
- Neem enkele kleine taartvormen en smeer ze in met een kleine hoeveelheid arachideolie.
- Vul de taartvormen met het mengsel, druk goed aan tot je ziet dat het de vorm van de taartvorm aanneemt.
- Plaats de taartvormen in de oven en laat ongeveer +/- 15 minuten bakken.
- Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Neem vervolgens de taartjes uit de vorm.
Vulling:
- Verwarm de bosbessen samen met de Candarel.
- Voeg het mengsel toe aan de verse kaas en meng goed.
- Doe de verse kaas in de taartbodems.
- Werk af met blauwe bessen, frambozen, muntblaadjes.