Boekweitbrood

19-11-2018

Er gaat werkelijk niets boven een heerlijk zelfgebakken brood. Zeker als het nog eens een volledig FODMAP-arm brood is, dat amper werk vraagt! Het is echt een van de simpelste broodrecepten die ik ken en dus zeker eens de moeite waard om te proberen! Geniet er van!

INGREDIËNTEN

  • 300g boekweitbloem
  • 300ml spuitwater
  • 6g droge gist
  • 2g suiker
  • 3g zout
  • 2 eieren

BEREIDINGSWIJZE

Doe alle ingrediënten in een grote mengkom en meng met een garde. Je gaat merken dat je deeg eerder lijkt op pannenkoekenbeslag dan op brooddeeg, maar dit is volledig normaal. Dek je mengkom goed af met een propere droge handdoek en laat je beslag rijzen gedurende 40 minuten. Roer na het rijzen nog eens goed om met de garde en giet je beslag in een bakvorm (indien je geen broodvorm hebt, mag je dit ook gerust in een cakevorm doen). Let erop dat je niet hoger komt dan 2/3de van de bakvorm.

Bak het brood in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 25 minuten. Na 25 minuten kan je eens controleren of je brood voldoende heeft gehad, dit doe je door eens op het brood te kloppen. Klinkt het hol? Dan is je brood klaar! Haal het uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

Smakelijk!