Tussendoortjes

 

Vandaag is het zondag. Op zondag is het voor mij de ideale gelegenheid om te ontspannen in de keuken met een leuke podcast op de achtergrond. Dit zijn voor mij echte genietmomentjes. Ik besloot vandaag om een cake te bakken om mijn namiddag toch net iets gezelliger te maken.

Vandaag is het zondag. Op zondag probeer ik zo veel mogelijk te ontspannen en leuke dingen te doen alvorens de drukke werkweek weer begint. Ik besloot om een cake te bakken, zodat we hier deze namiddag gezellig een stukje van kunnen eten.

Recepten waarin je die (over)rijpe bananen kunt verwerken, daar ben ik wel voorstander van. We deelden er in het verleden al meerdere waaronder ook deze:

Rocky road

18-10-2020

Vandaag een zoet gerechtje die super snel gemaakt is, maar wel eventjes moet opstijven in de koelkast. Ik heb gekozen om vandaag eens een variant van een rocky road te maken. Het receptje heb ik al vaak gemaakt op verschillende kookworkshops en het wordt daar altijd gesmaakt. Daarom dat ik het ook graag eens deel.

Perenflapjes

30-08-2020

Doordat ik zelf allergisch ben aan appels, wou ik eens een variatie op appelflapjes maken. Dus heb ik het vandaag eens geprobeerd met peren in plaats van appels. Ik vond het alvast lekker en leuk om deze tussendoortjes te maken, want ze zijn enorm snel klaar.

Vandaag deel ik met plezier een receptje die ik dit weekend heb gemaakt als food prep voor de hittegolf van volgende week. Ik heb frozen yoghurt bars gemaakt, zo heb ik een gezond tussendoortje die ook super verfrissend is.

Dit gerechtje kan je eten als tussendoortje of zelfs als ontbijt. Vul het 's morgens aan met wat yoghurt of platte kaas om er een volwaardige en voldoende verzadigende maaltijd van te maken.

Snack alert, popcorn met chocolade! Popcorn doet mij standaard aan mijn jeugd denken. Met vriendinnen naar de cinema gaan en de grootste zak popcorn bestellen. Nog steeds als ik popcorn ruik doet dit mij daaraan denken. In de zomer hebben we af en toe van die regendagen waardoor we meer zin hebben om in de zetel te liggen, goede...

Wanneer je tussen je maaltijden in honger begint te krijgen, is het best om tussendoor toch even iets te eten. Hoe langer je je hongergevoel uitstelt, des te groter de kans dat je tijdens je volgende maaltijd te veel gaat eten en ongezonde keuzes gaat maken.

Frozen yoghurt

29-06-2019

Ondanks de warmte blijft het belangrijk om voldoende te bewegen, natuurlijk niet op de momenten dat het snikheet is. Maar dan raden we aan om 's ochtends vroeg of 's avonds laat te sporten. Na het sporten, gaan we dan ook weer onze eiwitten en koolhydraten moeten binnen krijgen.

Voor het sporten nog snel wat energie nodig? Deze appelmoescake met blauwe bessen is een vetarme snack die je voor het sporten kan eten. De boter is vervangen door appelmoes zodat het minder vet bevat. Ik heb gekozen voor witte bloem omdat hierin weinig vezels zitten. Zo kan de cake sneller worden opgenomen en is de kans op...