Overige

 

Bruschetta's

06-11-2020

Bruschetta's koppel ik vaker aan de zomer, maar ik vind het oprecht een super lekkere aperitief. Dus daarom dat ik het vandaag nog eens gemaakt heb. Ik heb een traditionele versie gemaakt dus met volkoren stokbrood, gesmolten mozzarella en een tomatensalsa met veel basilicum.

Het is weekend en daarom heb ik wel nog eens zin in een apero, dus heb ik mijn loempia's die ik eerder al eens heb gedeeld aangepast. Ik heb nu gekozen om een vegetarische variant te maken. Wel nog steeds makkelijk om klaar te maken en lekker pittig.

Blini's ken je waarschijnlijk al, daarom dat ik deze vandaag met plezier eens ga klaar maken. En dan niet de traditionele blini's, maar met groenten (courgette en wortel) en ik serveer ze dan met een kruidige yoghurtdip.

Wat moeten we nu weer eens op de boterham leggen? Dat is een vraag die veel mensen zich vaak stellen. Met deze bloemkoolspread maak je zelf je broodbeleg of dipsausje voor het aperitief. Door tal van kruiden en specerijen toe te voegen, zorg je voor een ware smaakbom.

Worteltaco's

03-10-2020

Vandaag wou ik eens experimenteren om zelf taco's te maken. Ik heb niet een traditioneel wrap gerecht gevolgd hiervoor, maar ik heb eerder gewerkt met groenten en kaas. Ik heb gekozen voor worteltaco's omdat wortels van nature uit veel koolhydraten bevatten en het makkelijker gaat zijn om er knapperige taco's van te maken.

Dit hapje heb ik al zo vaak gemaakt en vind ik zo gemakkelijk. Het is fris, lekker en een andere manier om avocado met gerookte zalm te presenteren. Ik maak de rolletjes meestal als een hapje, maar je kan ze gerust ook eten bij een salade voor de lunch.

Wij houden ervan om gerechten af te werken met een knapperige toets, zoals bijvoorbeeld met hartige granola of kruidige noten. Een andere manier om dat te doen is door kikkererwten op smaak te brengen met kruiden en vervolgens te roosteren in de oven.

Nacho's

28-08-2020

Vandaag heb ik een hapje gemaakt met terug wraps. Want ik had in het begin van de week er gekocht en omdat we met 2 thuis zijn, is het altijd zoeken hoe ik alles zal opgebruiken. Ook heb ik terug de tomatensalsa van vorige week gebruikt (gewoon omdat ik hem lekker vind).

Rode pesto

22-08-2020

Pesto is zo'n typische smaakmaker die je voor veel dingen kunt gebruiken. Je kunt het uiteraard als dipsaus serveren, op een cracker of toastje doen, als smaakmaker in pasta's, tussen een croque en nog zoveel meer.