Voorgerechten voor de feestdagen

20-12-2017

Nog nood aan wat inspiratie voor tijdens de feestdagen of gewoon voor een etentje? Dan zal dit voorgerechtje je zeker bekoren. Geniet van heerlijk gebakken kabeljauw met een zoete tomatensaus en couscous. Niet zo heel veel werk en om je vingers van af te likken!

Laat ons zeker weten wat je ervan vindt. We hopen dat je er zelf van geniet en dat je er een klein succesje mee scoort als je het klaarmaakt.

Het onderstaande recept is gemaakt voor 2 personen en je hebt er ongeveer 40 à 45 minuten werk aan. 

Kabeljauw met zoete tomatensaus en couscous

INGREDIËNTEN:

  • 2 stukken kabeljauwhaasje (±200g)
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 100g pompoen
  • ½ courgette
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 tl gedroogde basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 3el couscous (gekookt)
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Goed begonnen is half gewonnen! Start daarom met het snijden en spoelen van de groenten.
  2. Spoel dus de tomaten, courgette en de rode paprika. Snijd daarna de tomaten, de pompoen, de courgette, de paprika en rode ui in grove stukken.
  3. Verwarm vervolgens de oven voor op 200°C.
  4. Schik voorlopig enkel de pompoen in een ovenschotel. Voeg aan de ovenschotel de 3 el olijfolie en 2 el tijm toe. Plaats de ovenschotel 10-15 minuten in de oven. Haal de ovenschotel uit de oven en voeg nu ook de courgette toe. Plaats de ovenschotel opnieuw in de oven gedurende 10 minuten.
  5. Start vervolgens met de tomatensaus. Verhit hiervoor 1el olijfolie in een kookpot en voeg de rode ui en de knoflook toe. Fruit de ui en de knoflook kort. Voeg hier de paprika aan toe en stoof een 5-tal minuten. Voeg als laatste de tomaten toe. Kruid het geheel af met peper, zout, tijm, oregano en basilicum. Laat de saus een 15- tot 20-tal minuten inkoken.
  6. Breng ondertussen een hoeveelheid water (zodat de couscous 1 vinger onder water staat) aan de kook voor de couscous. Voeg de couscous toe aan het water wanneer het water kookt. Haal de couscous van het vuur en laat deze rusten in de kookpot met een gesloten deksel. Op deze manier wordt de couscous volledig gaar (voeg extra water toe wanneer dit niet het geval is).
  7. Bak de kabeljauw aan tot deze is doorbakken in een antikleefpan.
  8. Serveer de kabeljauw op een bedje van couscous met de ovengroenten en de zoete tomatensaus.