Virgin mango mojito

24-02-2017

Het is vrijdag en om het weekend in te zetten ga ik samen met mijn stagiaire genieten van een aperitiefje. Doordat we straks nog moeten werken is dit uiteraard een alcoholvrije aperitief. Dus we gaan genieten van onze versie van een Mango Mojito. Hopelijk geniet je er ook van!

INGREDIËNTEN:

  • ¼ mango (rijp)
  • Muntblaadjes
  • Ijsblokjes
  • +/- 250 ml (licht) bruisend water
  • ¼ limoen
  • Optioneel: 1 koffielepel zoetstof vb. Tagatesse, Canderel, Stevia,...

BEREIDINGSWIJZE:

1. Plet de mango en de munt tot een soort dikke pasta. Dit kan a.d.h.v. een mojito stamper (muddler) of een mixer.

2. Doe het mango-munt mengsel in een glas en voeg de ijsblokjes toe.

3. Giet er vervolgens het bruisend water en limoensap bij en dien op.

Indien je dit drankje liever wat zoeter hebt, kan je er een koffielepel stevia of energie-arme zoetstof aan toevoegen vb. Canderel (sucralose), Tagatesse