Vegan sushi

19-03-2022

Sushi is voor veel mensen een absolute topper, al is dit als vegan soms wat moeilijker te vinden. Steeds meer zijn er vegan sushi opties, wat super fijn is. Ik probeerde het eens zelf, met een super resultaat. Dit heb ik reeds een avond op voorhand gemaakt, buiten de gesneden avocado, om de volgende dag als hapje te serveren. Super makkelijk om te foodpreppen dus! 

Je kan sushi zo voedzaam maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld wat extra groenten toe of gebruik sojasaus met minder zout.

Vegan sushi

Ingrediënten:

  • 175 g Sushirijst 
  • 3 el rijstazijn 
  • 3 - 5 vellen nori (zeewiervellen)

Vulling: 

  • Komkommer 
  • Avocado 
  • Mango 
  • Sesamzaad 
  • Salade

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking 
  2. Snijd de komkommer in reepjes van 1cm. Snijd vervolgens ook de avocado en mango ik kleine stukjes. 
  3. Leg de nori met de glanzende kant naar beneden op het bamboematje. Verveel de rijst gelijkmatig over de nori. 
  4. Leg de avocado, komkommer en mango in het midden. Rol stevig vast met het matje en snijd het in 8 stukken. 


(Indien de rijst aan de buitenkant zit, rol deze dan op in aluminiumfolie)


Smakelijk!