Tonijnsalade

10-07-2021

Wist je dat wanneer je salades om te smeren koopt in de winkel deze heel wat mayonaise bevatten. Dit is natuurlijk goed gezien van de producent. Op deze manier kunnen ze mayonaise verkopen aan de prijs van vlees of vis. Daarom is het beter voor zowel de portefeuille als voor de gezondheid en de smaak om deze zelf te maken. 

Ik maakte vandaag nog eens één van mijn favoriete salades, namelijk tonijnsalade. Deze is super eenvoudig te maken. Ik gebruik wel degelijk nog mayonaise voor de smaak. Ik vul het aan met wat yoghurt of skyr. Zo gebruik ik minder mayonaise maar is de tonijnsalade nog goed smeuïg.  

Ik belegde mijn bagel hier mee samen met wat kiemgroentjes en zo kwam ik aan een super snelle en smaakvolle lunch. Je kan hier uiteraard ook op brood, crackers... mee beleggen. 

Je kan deze tonijnsalade tot ongeveer 4 dagen na het maken bewaren. Ideaal om te foodpreppen om enkele dagen een lunch te maken voor jezelf als ook voor de rest van je gezin. 

PS probeer zeker ook eens onze eiersalade of surimisalade uit voor op de boterham.  

Tonijnsalade

Ingrediënten:

  • 150g tonijnsalade op eigen nat 
  • 1 eetlepel natuuryoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise 
  • Peper & zout
  • optie: kappertjes 

Bereidingswijze:

  1. Meng de tonijn met 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel mayonaise. 
  2. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. 
  3. Indien je wenst kan je er ook kappertjes onder mengen. 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?