Groene curry - erwtensoep

04-10-2201

Groene curry - erwtensoep

Ingredi├źnten:

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 500g bevroren erwten
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels groene currypasta
  • 400ml kokosmelk (<10% vet)
  • 500ml groentebouillon
  • 2 groene chilipepers
  • Verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot en de look. 
  2. Was de paprika en de courgette, en snijd deze in stukken.
  3. Fruit de sjalot en de look in de olie.
  4. Voeg curry pasta toe en laat dit ongeveer 1 minuut stoven.
  5. Voeg de groenten toe en bak deze kort aan.
  6. Blus met de groentebouillon en laat de groenten garen.
  7. Als de groenten gaar zijn, dan kan je de soep fijnmixen. Indien je er zeker geen stukjes meer in wilt, kan je deze nadien nog zeven.
  8. Voeg als laatste de kokosmelk toe, maar laat ongeveer een 100ml over voor de afwerking van de soep.
  9. Verwarm het geheel, maar zorg ervoor dat deze niet terug kookt.
  10. Doe de soep in kommetjes en werk deze af met de toppings:
  • Verse koriander
  • Rode chilipepers (gesneden in schijfjes)
  • Limoen
  • De resterende kokosmelk

Je kan bij deze soep nog wat geroosterd brood eten of er eiwitten aan toevoegen zoals wat gebrokkelde feta, zaden en pitten of gerookte hesp. Zo heb je eens een leuk alternatief voor 's middags. 

Smakelijk!

Lotte